Saturday, October 17, 2009

Õpileping

Eesmärk

Proovida erinevaid e-õppe strateegiaid. Kasutada saadud teadmisi oma igapäevatöös - leida lahendeid, kuidas muuta õpilastele huvitavamaks e-õpet. Täpsemalt, kuidas motiveerida õpilasi kodutöid esitama ajaveebides - blogides.

Strateegiad /tegevused:

Osaleda antud aine kontakttundides, uurida kaasõppurite tehtut. Otsida uut infot, proovida ning võrrelda tavatundide tulemustega.

Vahendid / ressursid:

- Arvuti ja Internetiühendus

- Aeg

- Erinevad blogid, otsingumootorid

Eesmärgi võib saavutatuks lugeda, kui suudan motiveerida oma õpilasi kasutama kodutööde esitamisel ajaveebe. Kasutades selleks teadmisi, mida olen omandanud antud kursusel (oskus orienteeruda erinevate sotsiaalsete tarkvarade vahel).

3 comments:

  1. Väga palju eesmärke...Samas tekkisid mul mõned küsimused: kuidas ja mille abil toimub uue info otsimine ning kuidas sa võrdled tavatundide tulemustega? Arvuti ja internetiühendus ressursina on liialt üldised. Arvutiga saab väga erinevaid asju teha, oluline on just see, mis teenuse/programmiga seda tehakse ja programme saab ka väga erinevatel eesmärkidel kasutada....kuidas on seotud õpilaste motiveerimine ja sinu oskus orienteeruda erinevate sotsiaalsete tarkvarade vahel?

    ReplyDelete
  2. Kirjeldasin oma igapäevatööd ühe konkreetse grupiga. Sellest tulenevalt pidasin mõningaid asju iseenesest mõistetavaks. Näiteks, kui on tegemist e-õppega siis meie koolis on see seotud IVA-ga. Õpilastele mõeldud informatsioon on blogis ja IVA-s. Et info kindlasti kõigini jõuaks, saatsin ülesande viited ka e-postiga ning kandsin e-kooli.

    Kuivõrd antud süsteem on uus nii minu, kui ka õpilaste jaoks, tuli lihtsalt jõuda õpilasteni, kasutades selleks kõiki käepäraseid vahendeid. Tänaseks on informatsioon kogunenud peamiselt blogidesse.
    Infot õpilaste riist ja tarkvara kohta hankisin enne antud süsteemi käivitamist. Ilma Internetiühenduseta pole õppijal võimalik antud ülesandeid täita.

    Eesmärkide täitmisega võin rahule jääda. Ülikoolis omandatud teadmised annavad julguse proovida ja leida alternatiivseid lahendusi igapäevaprobleemidele. Oma tegevusega olen innustanud ka kolleege õppetöös ajaveebe kasutama. Õpilased osalevad kursusel ja kasutavad kodutööde tegemisel ajaveebe. Toime oleme tulnud vahendite ja ressurside kasutamisel.

    Hinnang eesmärkide 9 punkti.

    ReplyDelete
  3. 9 punkti. Mulle meeldib kui inimesed seovad oma kodutöid reaalse tööga, seega koolis saadud uudsetest ideedest lähevad mõned ka rakendusse:)

    ReplyDelete